
Korzeń i kłącze pięciornika błotnego - napar 50g

Opis
Mieszkańcy Dalekiej Północy robią herbatę z liści i kłączy pięciornika.
"Pięciornik" z serii "Zioła Ałtaju" to źródło garbników zawierających katechiny.
Kłącza z korzeniami i łodygami pięciornika zawierają kwasy organiczne, olejek eteryczny, witaminę C, karoten, katechiny, flawonoidy, kwasy fenolokarboksylowe itp.
Więcej o pięciorniku na naszym blogu
Sposób przygotowania pięciornika:
1. Nastojka:
Wlej 1 łyżkę suchej trawy i korzeni 1 szklanką wrzącej wody, potrzymaj w termosie 1 godzinę. Pij 1/4 szklanki 3-4 razy dziennie.
2. Nastojka:
dorośli - 1 łyżkę posiekanego materiału roślinnego zalać 1 szklanką wrzącej wody, przykryć, odstawić na 15 minut, odcedzić, wypić 1/3 szklanki 3 razy dziennie z posiłkami.
3. Nastojka z 40% alkoholem:
50 g pięciornika zalać 0,5 l alkoholu. Zostawić przez 21 dni w ciemnym miejscu. Przyjmować 1 łyżkę stołową 3 razy dziennie lub zewnętrznie w postaci rozcierania bolących stawów.
Składniki: korzenie i kłącza pięciornika błotnego.
Dane techniczne
Pojemność | 50g |
Koszty dostawy
Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Opinie o produkcie (0)
