
Solanka Pagórkowa Ałtajska- napar 50g

Opis
Solanka Pagórkowa (Salsola Collina Pall)
Skład: Suche liście solanki pagórkowej 100%
Skład chemiczny Solanki Pagórkowej:
Aminokwasy. Betaina i glicyna pomagają normalizować układ nerwowy.
Fitosterole. Substancje te normalizują metabolizm.
Saponiny. Wzmacniają układ odpornościowy i pomagają usunąć nadmiar płynów z organizmu.
Złożone polisacharydy. Manan i inulina normalizują mikroflorę jelitową i obniżają poziom cukru we krwi, sprzyjają utracie wagi.
Flawonoidy. Rutyna, trycyna, izorametyna i quracetyna normalizują czynność serca.
Glikozydy. Te składniki odżywcze zwiększają odporność na stres.
Kompleks mikro i makroelementów. Roślina zawiera żelazo, miedź, fosfor, potas i krzem, które pomagają normalizować pracę serca i wzmacniać kości.
Karotenoidy. Substancje pomagają wzmocnić układ odpornościowy.
Kwasy fenylodikarboksylowe. Fenokwasy działają przeciwzapalnie i przeciwbakteryjnie na organizm.
Witamina E. Ten przeciwutleniacz zapobiega negatywnemu wpływowi toksycznych substancji na organizm.
Kwas gamma-linolenowy. Wpływa korzystnie na przemianę materii.
Alkaloidy. Występują w tej roślinie w niewielkich ilościach i praktycznie nie mają żadnego wpływu na organizm człowieka.
Sposób przygotowania i zalecenia: 1 łyżkę stołową zalać 1l gorącej przegotowanej wody, powstały napar zostawić na noc. Rano napar zagotować na krótko i zostawić pod przykryciem przez chwilę. Spożywać przed posiłkami, wypić całą porcję przez cały dzień. Rano najlepiej na czczo, po wypiciu zapić szklanką wody.
Przeciwskazania: Indywidualna nietolerancja składników.
Przechowywanie: Przechowywać w czystym pomieszczeniu, w temp. pokojowej, gdzie wilgotność nie przekracza 70%.
Koszty dostawy
Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Opinie o produkcie (0)
